Loading...

Pravila privatnosti

Početna / Pravila privatnosti

Izjava o privatnosti

Ilstudio, obrt za grafički i web dizajn, (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) je vlasnik web stranice www.ilstudio.hr („web stranica“). Stvorili smo ovu izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da brinemo o privatnosti naših korisnika te kako bismo ih informirali o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web stranici. Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Službenik za zaštitu podataka

Obrt ima sjedište u Đakovu, Republika Hrvatska. Kao službenik za zaštitu podataka imenovan je vlasnik obrta, te vam navodimo podatke kako biste ga mogli kontaktirati radi bilo kakvih pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje osobnim podacima. Ime i kontaktne informacije našeg službenika za zaštitu podataka su:

Ivan Lokmić
Savska 22, 31400 Đakovo
info@ilstudio.hr

Prikupljanje podataka

Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije. Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite obrazac za slanje upita.

Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korištenjem „kolačića“.

Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

Obrada podataka

Podatke dobivene o vama koristimo samo u svrhu upostave primarnog kanala komunikacije s vama

Poveznice s trećim stranama

Na našoj web stranici ne nudimo niti pružamo usluge ili proizvode trećih strana.

Naša web stranica sadrži linkove na druge web stranice. Ova pravila privatnosti odnose se samo na stranicu ilstudio-a tako da kada posjetite druge web stranice trebali biste pročitati njihova pravila privatnosti.

Uporaba kolačića

Kolačići su tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem računalu kako bi se prikupile standardne internetske zapise informacija i informacije o ponašanju posjetitelja. Ove se informacije koriste za praćenje korištenja web stranice i za sastavljanje statističkih izvještaja o aktivnostima web stranice. Postavke svojeg preglednika možete podesiti tako da ne spremate kolačiće. Međutim u nekim slučajevima neke od funkcionalnosti naše web stranice zahtijevaju kolačiće i možda neće funkcionirati odlučite li ih ne prihvatiti.

Pristup vašim informacijama, izmjenama i drugim pravima

Imate pravo zatražiti kopiju podataka koje pohranjujemo o vama. Ukoliko želite kopiju vaših osobnih podataka molimo vas da nam pošaljete e-mail na info@ilstudio.hr. Želimo biti sigurni da su vaši osobni podaci ispravni i ažurni. Možete nas zatražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje smatrate netočnim. Također, možete zatražiti da obrišemo sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo.

Prava u svezi osobnih podataka

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), regulativa je Europske unije koja štiti vaše osobne podatke i zahtijeva da se prikupljaju u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, za opravdanu svrhu. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju vašim osobnim podacima moraju ih zaštititi od zloupotrebe te moraju poštivati određena prava vlasnika podataka koja su zajamčena zakonom EU.

SLJEDEĆA PRAVA ZAJAMČENA SU GDPR REGULATIVOM:

Pravo na pristup. Pojedinac ima pravo dobiti potvrdu o tome da li se njihovi osobni podaci obrađuju ili ne, i tamo gdje je to slučaj moramo im omogućiti pristup tim podacima.

Pravo na ispravak. Pojedinci imaju pravo zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka i pravo dodavanja osobnih podataka koje će popuniti bilo kakve nepotpune osobne podatke

Pravo na zaborav. U određenim slučajevima, pojedinci imaju pravo zatražiti brisanje njihovih osobnih podataka.

Pravo na ograničenje obrade. Pojedinci imaju pravo zatražiti ograničenje obrade, primjenjivo na određeno razdoblje i/ili određene situacije.

Pravo na prenosivost. Pojedinci imaju pravo preuzeti u strukturiranom obliku svoje osobne podatke i imaju pravo prenijeti osobne podatke trećoj strani.

Pravo na prigovor. U pojedinim slučajevima, pojedinci imaju pravo prigovora na obrađivanje njihovih osobnih podataka, uključujući i profiliranje. Imaju pravo prigovora na daljnju obradu osobnih podataka u onoj mjeri u kojoj su prikupljeni u svrhu direktnog marketinga.

Pravo da se ne podliježe automatiziranoj obradi osobnih podataka. Pojedinci imaju pravo ne biti podvrgnuti odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi.

Pravo na podnošenje pritužbi. Pojedinci imaju pravo priložiti pritužbu u vezi s obradom osobnih podataka nadležnim tijelima za zaštitu podataka.

Pravo na naknadu štete. U slučaju kršenja primjenjivih zakona u obradi osobnih podataka pojedinci imaju pravo tražiti odštetu za štetu koju im je takva povreda mogla uzrokovati.

Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Promjene naše politike privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi. Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 19. svibnja 2018. godine.

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)