×
Brzi kontakt

  Web dizajn trendovi za 2018.

  Nova godina je iza nas, a s time dolaze i novi trendovi u izradi web stranica. U nastavku pročitajte što nas to sve čeka ove godine.

  Web animacije

  Što nas to konkretno čeka u animaciji u 2018. godini? Animirani logotip je rastući trend koji daje tvrtkama priliku da se istaknu još više među konkurencijom. Međutim ukoliko je logotip prepoznatljiv ne treba pretjerivati sa animacijama. GIF se također vratio na velika vrata. To možemo zahvaliti činjenici da se osnovni animirani GIF-ovi mogu čitati na svim uređajima

  Fluorescentne boje

  Fluorescente boje i nekompatibilni tonovi, koje su većinom koristili statrup-ovi, sada možemo vidjeti i kod velikih tvrtki. Korištenje ovakvih boja pomaže im pri isticanju sadržaja. Biti će zanimljivo vidjeti kako se boja može koristiti uz prilagodbe i personalizacije da bi se stvorio jedinstven doživljaj za korisnika.

  Inovativna tipografija

  Tipografija je jako moćno oružje, a njegova upotreba na web stranici je još više proširena ove godine – „the bigger the better“ ili „veće je bolje“. Ove godine predviđa se povratak serif tipografije, kao i povećanje broja stranica koje će kombinirati serif i sans-serif fontove da bi na taj način postigli dinačini doživljaj.

  Flat design 2.0

  Mnogi su mislili da sa dolaskom 2018. godine plošni dizajn „umire“, međutim upravo suprotno – on se prilagodio da bi se i dalje mogao koristiti. Koristit će se u obliku umjerenih gradijenata i sjena koje će se dodavati na postojeće objekte.

  Rast web trgovina

  Black Friday. Cyber Monday. Što je sljedeće? To je trend koji ove godine postati još veći zahvaljujući činjenici da sve više klijenata istražuje mogućnosti koje nude ecommerce platforme. Uz rast web trgovina bilježit će se i rast email marketinga. Email poruke koje ćete primati sadržavati će proizvode koje ćete vjerojatno kupiti, a koje su napravljene prema vašim kupovnim navikama.